ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mike Pence asigură că nu dorește să devină președinte al SUA în 2020 și că îl va susține pe Trump pentru încă un mandat

08:35 | 07.08.2017 Categorie: Externe

Washington, 7 aug. /MOLDPRES/. Vice-președintele SUA, Mike Pence, a dezmințit categoric duminică o relatare a publicației The New York Times conform căreia el s-ar pregăti intens pentru o candidatură prezidențială în anul 2020, în timp ce o consilieră a președintelui Donald Trump a susținut că acesta din urmă are ca obiectiv să obțină în 2020 al doilea mandat prezidențial, informează agențiile AFP și EFE, citate de AGERPRES și MOLDPRES.

'Alegațiile din acel articol sînt categoric false și reprezintă ultima încercare a presei de a diviza această administrație', a indicat Mike Pence într-un comunicat. Considerat garantul unei anumite stabilități într-o administrație cam haotică, Mike Pence asigură totodată că își 'concentrează toate eforturile pentru a avansa agenda președintelui și pentru a-l vedea reales în 2020'.

The New York Times, una dintre publicațiile ostile președintelui Donald Trump, a publicat duminică dimineața un articol în care susține că Mike Pence și-a înmulțit întîlnirile cu potențiali donatori și cu grupuri ale conservatorilor pentru a se lansa în cursa prezidențială din 2020, la fel cum ar proceda conform aceluiași cotidian și alți politicieni republicani, printre care îi menționează pe guvernatorul statului Ohio, John Kasich, senatorul de Arkansas, Tom Cotton și ambasadoarea americană la ONU, Nikki Haley.

În urma articolului din The New York Times, destul de straniu dacă avem în vedere că Trump este abia în primul an de mandat, a reacționat și consiliera acestuia, Kellyanne Conway, care a asigurat într-o declarație dată postului ABC că el și-a stabilit ca obiectiv să obțină la scrutinul din anul 2020 un al doilea mandat la Casa Albă.

Dar adversarii lui Trump pun la îndoială nu doar candidatura sa în 2020, ci și posibilitatea ca el să-și ducă pînă la capăt actualul mandat, în contextul frecventelor polemici din interiorul administrației sale și a anchetei privind ingerința Rusiei în scrutinul din 2016.

(Editor L. Alcază)

img17006037

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!