ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Germania: Poliția anchetează 162 de persoane după protestele violente de la summitul G20 de la Hamburg

17:28 | 07.08.2017 Categorie: Externe

Berlin, 7 aug. /MOLDPRES/. Poliția germană desfășoară anchete cu privire la 162 de persoane acuzate de tulburare a ordinii publice, vătămare corporală, opunere la arestare și daune aduse proprietății private în timpul demonstrațiilor violente împotriva summitului G20 desfășurat luna trecută la Hamburg, transmite DPA, citată de AGERPRES și MOLDPERS.

Conform unui purtător de cuvînt al procuraturii din Hamburg, 109 anchete sînt deschise împotriva unor suspecți cu identitate cunoscută și 53 împotriva unor autori necunoscuți. Totodată, 33 de persoane se află în continuare în arest în urma summitului de pe 7-8 iulie, a precizat luni purtătorul de cuvînt.

Summitul G20, care a adus laolaltă lideri precum președintele american Donald Trump și șeful statului rus, Vladimir Putin, a fost întîmpinat cu proteste violente la Hamburg, unde au avut loc incendieri, jafuri și ciocniri cu forțele de ordine.

Revoltele au provocat daune cifrate la circa 12 milioane de euro, dintre care o treime prin avarierea unor autovehicule, potrivit Asociației Germane a Asiguratorilor Germani (GDV).

După reuniune, guvernul german a anunțat că va plăti jumătate din pagubele provocate în timpul protestelor.

(Editor L. Alcază)

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!