ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tinerii pot depune dosarele pentru bursele oferite de către Guvernul Marii Britanii

17:12 | 08.08.2017 Categorie: Social

Chişinău, 8 aug. /MOLDPRES/. Tinerii pot depune, în perioada 7 august-7 noiembrie curent, dosarele pentru bursele Chevening oferite de către Guvernul Marii Britanii pentru anul de studii 2018-2019, informează MOLDPRES.

Ambasada Marii Britanii la Chişinău a comunicat astăzi că bursele sînt acordate persoanelor cu abilități de lider și rezultate academice bune. Programul acoperă toate costurile de studii de masterat pentru viitorii lideri eligibili, la oricare dintre universitățile din Marea Britanie. În cadrul acestuia, tinerii vor avea acces la o serie largă de evenimente de ordin academic, profesionist și cultural.

Pentru anul 2018-2019 vor fi oferite în total peste 1 500 de burse pentru toate țările. Dosarele pot fi depuse prin intermediul paginii www.chevening.org/apply.

Bursele Chevening reprezintă un program global al Guvernului Marii Britanii, fiind finanțat de către Ministerul de Externe și organizațiile partenere. Bursele sînt oferite pentru studii de masterat la universitățile din Marea Britanie – majoritatea pentru o perioadă de un an – pentru persoanele care demonstrează potențial de lideri, factori de decizie și formatori de opinie.

Bursierii Chevening provin din peste 160 de țări și regiuni, în afară de SUA și Uniunea Europeană.

(Reporter A. Ciobanu, editor M. Jantovan)