ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorul atacului din orașul finlandez Turku a fost identificat

12:40 | 21.08.2017 Categorie: Externe

Helsinki, 21 aug. /MOLDPRES/. Autorul atacului din orașul finlandez Turku, în urma căruia două persoane au murit și alte opt au fost rănite, a fost identificat. Anunțul a fost făcut de oficialii poliției locale, potrivit Reuters, scrie Realitatea.net, citat de MOLDPRES. 

Suspectul, Abderrahman Mechkah, în vârstă de 18 ani, era de origine marocană și era pe lista solicitanților de azi în Finlanda. Acesta a atacat mai multe persoane cu un cuțit în plină stradă, în urma atacului două persoane fiind ucise și alte opt au fost rănite.

Potrivit poliției locale, suspectul ar fi vizat în mod special femeile.

Crimele sunt tratate ca omucidere şi tentativă de omor cu intenţie teroristă, a subliniat Curtea de Justiţie într-un comunicat. Suspectul va fi plasat în detenție pe durata investigaţiilor.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!