ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Au fost anunţate rezultatele concursului „Dictare pentru fiecare"

19:06 | 31.08.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 31 aug. /MOLDPRES/. În Grădina Publică “Ştefan cel Mare şi Sfânt” din capitală, în cadrul sărbătorii “Limba noastră cea română”, au fost anunţate astăzi rezultatele ediţiei a IV-a a concursului “Dictare pentru fiecare”, organizat pe 26 august de Primăria municipiului Chişinău și Facultatea de Litere a Universităţii de Stat din Moldova, informează MOLDPRES.

Şefa Direcţiei Cultură a municipiului Chişinău, Lucia Culev, a menţionat că acest concurs a avut scopul de a promova scrierea și exprimarea corectă în limba română, de a sensibiliza publicul larg cu privire la importanța cunoașterii gramaticii românești. Ca şi în anii precedenţi, testele au fost întocmite şi verificate de profesori de la Universitatea de Stat din Moldova.

Solicitată de MOLDPRES, profesorul universitar Irina Condrea, doctor habilitat în filologie, coordonatoarea ediţiei din acest an, a afirmat că la concurs au participat peste 500 de persoane, cu vârste cuprinse între 11 şi 70 de ani. Pe nota 10 a scris lucrarea  doar o singură persoană - Viorica Guzun, absolventă a USM, stabilită de mai mulţi ani în oraşul Tallinn, Estonia. Ea a fost premiată cu 1000 de lei. Alte 22 de persoane au primit pentru lucrările lor nota 9 şi 60 nota 8.

Participanții care au scris testul pe nota 9 au primit câte 700 de lei, iar cei cu 8 câte 500 de lei. Premiile au fost oferite de Primăria municipiului Chișinău.

„Noi am urmărit scopul să trezim interesul faţă de scris. Acesta, însă, lasă de dorit pentru vorbitorii de limba română. Sunt reguli de gramatică care se uită. Multora le-a jucat festa punctuaţia”, a precizat Irina Condrea.

(Reporter N. Roibu, editor A. Răileanu)

img17006600

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!