ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cele patru lansatoare de rachete THAAD vor fi desfășurate joi în Coreea de Sud

14:00 | 06.09.2017 Categorie: Externe

Seul, 6 sep. /MOLDPRES/.Cele patru sisteme lansatoare de rachete THAAD vor fi instalate joi la o bază militară americană din Coreea de Sud, a anunțat miercuri Ministerul Apărării sud-coreean, citat de agențiile de presă Yonhap, AGERPRES şi MOLDPRES.

Desfășurarea lansatoarelor de rachete THAAD survine pe fondul multiplicării testelor nucleare și balistice efectuate de Phenian și al retoricii tot mai agresive între președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-Un.

Forțele americane din Coreea de Sud vor poziționa joi lansatoarele THAAD la noua bază de la Seongju, situată la aproximativ 300 de kilometri sud de Seul.

THAAD este acronimul pentru Terminal High Altitude Area Defence, un sistem de apărare contra rachetelor balistice conceput de SUA.

 

 

/Editor M.Cucu/

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!