ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele Parlamentului a depus flori în memoria victimelor atentatelor din 11 septembrie 2001

11:59 | 11.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 sep. /MOLDPRES/. În dimineața zilei de astăzi, la sediul Ambasadei SUA de la Chișinău, Președintele Parlamentului Andrian Candu a depus flori și a aprins o candelă în memoria victimelor atentatelor din 11 septembrie 2001 de la Word Trade Center din New York și Pentagon, Washington, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare și relații publice a Legislativului.

Speakerul și-a exprimat solidaritatea cu poporul american și a menționat că după acest tragic eveniment a început lupta globală cu terorismul. ”Astăzi, la fel, ca în anul 2001 autoritățile Republicii Moldova sunt alături de Statele Unite ale Americii, comemorează amintirea celor care au avut de suferit.”

La rândul său, Ambasadorul SUA în Republica Moldova, James Pettit, a apreciat gestul președintelui Parlamentului și a spus că este foarte important pentru țara sa că partenerii, precum Republica Moldova, susțin lupta împotriva extremismului.

În dimineața zilei de 11 septembrie 2001, 19 teroriști Al-Qaeda au deturnat patru avioane comerciale de pasageri. Teroriștii au preluat controlul avioanelor, prăbușind două dintre ele în Turnurile Gemene ale World Trade Center din New York, omorând toate persoanele de la bord și mulți alți oameni care lucrau în clădiri. Ambele clădiri s-au prăbușit în decurs de două ore. Al treilea avion s-a prăbușit în clădirea Pentagonului din Arlington, Virginia, lângă Washington, D.C. Al patrulea - în zona rurală a statului Pennsylvania. Nu au existat supraviețuitori ai zborurilor, iar în urma atacurilor au decedat circa 3000 de persoane.

img17006898

img17006898

img17006898

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!