ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul a decis majorarea cu 10 la sută a salariilor din sectorul bugetar

16:43 | 13.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 13 sep. /MOLDPRES/. Salariile de funcție a angajaților din sectorul bugetar, salarizați în baza Rețelei tarifare unice, vor fi majorate cu 10%. O decizie în acest sens a fost luată astăzi de Cabinetul de miniștri, relatează MOLDPRES citând Direcţia comunicare și protocol a Guvernului. 

Conform proiectului, de majorare vor beneficia peste 120 mii de angajați din instituțiile de învățământ, cultură și artă, medico-sanitare și asistență socială, cultură fizică și sport, sfera științei și inovării. De asemenea, se vor mări și salariile militarilor, polițiștilor și ale altor angajați din organele apărării naționale, securității statului și ordinii publice.

Majorarea va fi aplicată în două etape, pentru angajații instituțiilor de învățământ, inclusiv a școlilor sportive, începând cu luna septembrie a.c., iar pentru salariații din alte domenii de activitate – din 1 ianuarie 2018. Costul total al majorărilor constituie aproximativ 337 milioane de lei pentru un an.

Măsura este prevăzută în Programul de activitate al Guvernului 2016-2018 și are ca obiectiv sporirea protecției sociale a salariaților cu remunerare mică din sectorul bugetar.

Documentul urmează să fie expediat Parlamentului pentru examinare. 

img17006989

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!