ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șeful diplomației moldovene a avut o întrevedere cu omologul său lituanian

17:07 | 14.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 14 sep. /MOLDPRES/. Vicepremierul Andrei Galbur, ministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene a avut astăzi o întrevedere cu ministrul Afacerilor Externe al Republicii Lituania, Linas Linkevičius, care se află într-o vizită de lucru la Chişinău, relatează MOLDPRES cu referire la Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

În cadrul întrevederii, miniştrii au discutat întreaga agendă bilaterală moldo-lituaniană, aspecte ale cooperării politice, comercial-economice şi umanitare. Cu titlu aparte interlocutorii s-au referit la procesul de modernizare a Republicii Moldova prin implementarea prevederilor Acordului de Asociere RM-UE şi a reformelor structurale.

Un alt subiect de interes al discuţiilor a fost soluţionarea conflictului transnistrean şi evoluţiile în negocierile din formatul „5+2”. În acest sens, ministrul Andrei Galbur a informat despre intenţia ţării noastre de a promova includerea pe agenda sesiunii a 72-a a Adunării Generale ONU a unui subiect suplimentar intitulat „Retragerea completă a forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova”.

În anul curent se celebrează aniversarea a 25 ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice între Republica Moldova şi Republica Lituania, iar vizita diplomatului lituanian la Chișinău se încadrează în șirul de evenimente dedicate marcării acesteia.

img17007038

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!