ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Examinarea la ONU a retragerii trupelor străine din R. Moldova va fi propusă spre înscriere în agenda Adunării Generale

17:11 | 15.09.2017 Categorie: Oficial

Chişinău, 15 sep. /MOLDPRES/. Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene comunică că cererea Republicii Moldova privind includerea pe agenda sesiunii a 72-a a Adunării Generale ONU a unui subiect suplimentar intitulat „Retragerea completă a forţelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova” este inclusă în lista punctelor suplimentare propuse spre înscriere în agenda Adunării Generale, transmite MOLDPRES cu referire Serviciul diplomație publică, comunicare strategică și interacțiune cu presa al MAEIE.

Conform programului de lucru al Comitetului General, responsabil de aspectele procedurale ale întocmirii și completării agendei sesiunii a 72-a a Adunării Generale, punctul propus de R. Moldova va fi examinat la una din ședințele care vor avea loc în luna octombrie curent.

Potrivit sursei citate, informațiile vehiculate în presă, inclusiv cea referitoare la "amânarea de către ONU a examinării punctului propus de Republica Moldova" nu corespund realității''. Adunarea Generală ONU nu a examinat această chestiune.

img17007071

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!