ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Autorităţile vor susţine locuitorii din Vulcăneşti care au suferit pagube în urma ploilor abundente

18:18 | 26.09.2017 Categorie: Regionale

Chişinău, 26 sep. /MOLDPRES/.  Comisia pentru situaţii excepţionale a UTA Gagauz-Yeri a fost convocată în regim de urgenţă după ploile abundente care au provocat mai multe prejudicii oraşului Vulcăneşti, transmite MOLDPRES.

Membrii comisiei, împreună cu reprezentanţi ai autorităţilor locale şi deputatul Parlamentului R. Moldova, Cornel Dudnic,  s-au deplasat ieri la faţa locului unde au evaluat urmările intemperiei produse la finele săptămânii trecute.

Primarul de Vulcăneşti, Victor Petrioglu, a informat că în urma ploilor torenţiale a avut de suferit un sector al oraşului, unde au fost inundate case şi grădini, s-au pierdut mai multe animale domestice, iar drumurile au fost înnămolite. Localnicii au început să aducă în ordine zona, însă au afirmat că au mare nevoie de ajutorul autorităţilor regionale şi centrale.

Potrivit prim-viceguvernatorului autonomiei găgăuze, Vadim Ceban, conducerea de la Comrat a informat deja Guvernul despre pagubele produse la Vulcăneşti în urma stihiei. „Joi, 28 septembrie, Comisia pentru situaţii excepţionale se va întruni pentru a propune măsuri concrete de susţinere a sinistraţilor. Este vorba de prejudicii mari şi ne vom strădui să ajutăm în funcţie de situaţie”, a subliniat Vadim Ceban, citat de gagauzinfo.md.

Ploi abundente, însoţite de grindină, au căzut la Vulcăneşti  în seara zilei de  22 septembrie, iar ca urmare câteva râulețe din localitate au ieşti din matcă şi au inundat gospodăriile mai multor orăşeni.

(Reporter L. Grubîi, editor M. Jantovan)