ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Proprietarii de terenuri agricole vor putea construi pe acestea pensiuni agroturistice

15:35 | 05.10.2017 Categorie: Economie

Chişinău, 5 oct. /MOLDPRES/. Proprietarii de terenuri agricole vor putea construi pe acestea pensiuni agroturistice fără a fi nevoiţi să schimbe destinaţia loturilor. Prevederi în acest sens se conțin într-un proiect de modificare a Codului Funciar, adoptat astăzi în primă lectură de Legislativ, comunică MOLDPRES.

Potrivit proiectului, de noile reglementări vor avea dreptul să beneficieze doar proprietarii terenurilor care practică activităţi agricole de minim cinci ani.

Ministerul Agriculturi, Dezvoltării Regionale și Mediului care este autorul proiectului, speră că odată cu amplasarea pe terenurile agricole a structurilor de primire turistică cu funcții de cazare și de servire a mesei vor contribui la crearea de noi oportunități de angajare în mediul rural și de dezvoltare a turismului vitivinicol.

Conform sursei citate, turismul rural este o formă de turism desfășurată în mediul rural orientată spre utilizarea resurselor turistice locale, cunoașterea mediului rural, a obiceiurilor și tradițiilor locale, gospodăriilor țărănești și de fermier.

Documentul examinat de deputaţi are menirea de a contribui la punerea în aplicare a Strategiei Naționale de Dezvoltare Agricolă și Rurală pentru anii 2014-2020. Conform datelor statistice, în R. Moldova își desfășoară activitatea peste 20 de agropensiuni.

(Reporter A. Zara, editor L. Alcază)

img17007723

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!