ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Dorin Chirtoacă va sta încă 30 de zile în arest la domiciliu

17:16 | 11.10.2017 Categorie: Societate

Chişinău, 11 oct. /MOLDPRES/. Primarul municipiului Chișinău, Dorin Chirtoacă, suspendat temporar din funcție, va sta încă 30 de zile în arest la domiciliu. Decizia a fost luată astăzi de magistraţii Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, comunică MOLDPRES.

Potrivit hotărârii judecătorilor, mandatul de arest la domiciliu pe numele lui Dorin Chirtoacă a fost prelungit până la 12 noiembrie. Totodată, instanța a respins integral cererile avocaților lui Chirtoacă privind revocarea măsurii de arest și amânarea examinării dosarului până la încheierea referendumului local.

Procurorul de caz, Dumitru Robu, a specificat că „menținerea arestului la domiciliu este motivată de faptul că edilul ar putea să influențeze martorii și ar exista riscul eschivării de la instanța de judecată”.

Avocata primarului general, Tatiana Iovu, a menționat că decizia magistraților ar fi una neîntemeiată. „Sunt încălcate mai multe drepturi electorale și constituționale ale domnului Chirtoacă. Menținerea acestuia în arest la domiciliu este ilegală. Decizia de astăzi va fi atacată la Curtea de Apel”, a afirmat Iovu.

Primarul suspendat al capitalei a fost prezent la ședință. Acesta a remarcat că nu este de acord cu argumentarea prezentate de procurori și instanță. „Decizia este una absurdă, întrucât mi se încalcă dreptul de a veni, în campania electorală, în fața persoanelor pentru a argumenta munca mea făcută timp de 10 ani”, a spus primarul.

Următoarea ședință va avea loc la 26 octombrie.

Primarul Chișinăului Dorin Chirtoacă a fost reţinut la finele lunii mai de procurorii și ofițerii anticorupţie, fiind bănuit de trafic de influenţă în dosarul parcărilor cu plată. Totodată, procurorii anticorupție au anunțat la finele lunii august că edilul este cercetat într-o nouă cauză penală, în care este suspectat de depăşirea atribuţiilor de serviciu într-un dosar privind schimbarea modului de executare a titlurilor de acordare a spațiului locativ în capitală.

Chirtoacă a fost suspendat din funcție până la emiterea unei sentințe definitive. La fel, acesta se declară nevinovat în ambele dosare.

(Reporter A. Ciobanu, editor L. Alcază)

img17007923

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!