ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Conferință Globală privind Turismul Vinicol a UNWTO va avea loc la Chișinău în septembrie 2018

15:26 | 05.06.2018 Categorie: Economie

Chişinău, 5 iun. /MOLDPRES/. Cea de-a treia Conferință Globală privind Turismul Vinicol a Organizaţiei Mondiale a Turismului pe lângă ONU (UNWTO) va avea loc pe 6-7 septembrie 2018 în Republica Moldova. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi proiectul de lege pentru ratificarea Acordului dintre Guvern şi UNWTO privind organizarea Conferinței, semnat la Madrid la 20 aprilie curent, informează MOLDPRES

Turismul vinicol în R. Moldova este la o fază incipientă, dar sigură de dezvoltare. Actualmente, circa 20 vinării din ţară prestează servicii turistice vizitatorilor străini. Anual acest sector al turismului îşi diversifică produsele. În vinării sunt organizate evenimente culturale, ateliere de gătit, în vie se culeg struguri de către turişti, se produce vin personalizat pentru turişti.

Republica Moldova a organizat şi a găzduit cea de-a 61-a Reuniune a Comisiei Regionale UNWTO pentru Europa, care s-a desfăşurat în 5-7 iunie 2017. Aceasta a avut o rezonanţă importantă în toate ţările participante şi a contribuit la promovarea ţării noastre în calitate de destinaţie turistică atrăgătoare.

Africa de Sud şi Spania de asemenea şi-au exprimat interesul de a găzdui Conferința Globală privind Turismul Vinicol pentru anul 2018, dar a fost aleasă în final Republica Moldova. Juriul a menționat că Moldova reprezintă o destinaţie turistică încă nedescoperită pe deplin, care urmează a fi susţinută de Organizația Mondială a Turismului. De asemenea. R. Moldova are prioritate fiind prima ţară care a fost inclusă în listă, la propunerea fostului Secretar General al Organizaţiei Mondiale a Turismului, Taleb Rifai, care a remarcat buna organizare a Reuniunii Comisiei Regionale UNWTO pentru Europa.

În cadrul conferinţei se vor desfășura acţiuni de promovare a turismului vitivinicol: noutăţi ale domeniului, workshop-uri, vizitarea obiectivelor turistice, schimb de experienţă.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan)

img18004722

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!