ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cetățenii moldoveni vor putea călători în Turcia cu buletinul de identitate

15:26 | 08.11.2018 Categorie: Politică

Chişinău, 8 nov. /MOLDPRES/. Cabinetul de miniștri a aprobat astăzi proiectul de lege privind ratificarea Protocolului între Guvernul Republicii Moldova și cel al Turciei de modificare a Acordului privind abolirea reciprocă a vizelor, încheiat la Ankara la 1 noiembrie 2012. Modificările operate oferă cetățenilor ambelor state posibilitatea de a călători reciproc în baza buletinelor de identitate, informează MOLDPRES.

Actualitatea Protocolului, semnat la Chișinău la 17 octombrie 2018, este determinată de dorința ambelor state privind intensificarea relațiilor de colaborare dintre Republica Moldova și Turcia, inclusiv în scopul facilitării călătoriilor reciproce în baza actelor de identitate interne, notează Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE). Călătoriile reciproce în baza buletinelor de identitate nu acordă dreptul la muncă.

Potrivit MAEIE, facilitarea condițiilor de călătorie a cetățenilor celor două state în baza actelor de identitate interne, reprezintă o dovadă vizibilă a preocupării autorităților ambelor state vis-avis de realizarea dreptului la libera circulație a cetățenilor lor.

Persoanele care doresc să între pe teritoriul Turciei cu scopul de a munci, de a exercita o profesie sau la studii, precum și cele care doresc să stea o perioadă mai mare de 90 de zile sunt obligate să obțină o viză de călătorie.

(Reporter V. Bercu, editor M. Jantovan)

img18010003

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!