ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O comisie de la Ministerul Educaţiei va cerceta cazul de violenţă de la o grădiniţă din capitală

15:01 | 09.11.2018 Categorie: Societate

Chişinău, 9 nov. /MOLDPRES/. O comisie intersectorială formată din reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei, Culturii şi Cercetării şi ai Consiliului Naţional pentru Protecţia drepturilor Copiilor s-a deplasat astăzi în sectorul Buiucani al capitalei pentru a analiza cazul de violenţă de la grădiniţa 185, comunică MOLDPRES.

Într-o declaraţie emisă presei, conducerea ministerului anunţă că instituţia s-a autosesizat după ce un părinte a publicat mai multe înregistrări făcute la grădiniţa 185. Cazul este cercetat, iar specialiştii vor veni ulterior cu detalii.

De asemenea, în declaraţia ministerului se accentuează că „instituţiile educaţionale trebuie să fie spaţii sigure şi prietenoase copiilor, iar administraţia acestora trebuie să prevină astfel de cazuri regretabile”.

„Violenţa nu poate fi justificată, toate formele de violenţă pot fi prevenite”, se mai spune în declaraţie.

Şi poliţia capitalei a anunţat că s-a autosesizat în acest caz şi îndeamnă toţi părinţii copiii cărora au fost agresaţi, inclusiv verbal, să le denunţe organelor de drept.

În dimineaţa zilei de astăzi, mama unei fetiţe care frecventează grădinița nr. 185 din sectorul Buiucani al capitalei, a postat pe rețelele de socializare înregistrări audio cu secvențe de la instituția în cauză, în care se aude cum un angajat al instituţiei abuzează fizic și verbal copiii.

(Reporter A. Zara, editor A. Răileanu)

img18010059

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!