ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Naţionala de fotbal a Republicii Moldova a ratat calificarea pentru EURO 2024

08:52 | 21.11.2023 Categorie: Sport

Chişinău, 21 nov. /MOLDPRES/. Naționala de fotbal a Republicii Moldova a pierdut aseară meciul cu Cehia, scor 0-3, în cadrul Grupei E din preliminariile pentru EURO 2024, ratând calificarea la turneul final din Germania, transmite MOLDPRES.

„Naționala Moldovei a încheiat cu demnitate preliminariile pentru Campionatul European, după ce a ajuns să joace, în premieră, în ultima etapă, cu calificarea pe masă. Cu mare regret, de această dată nu a fost să fie. Dar capul sus! Tricolorii au demonstrat că știu să joace fotbal și dacă nu am reușit acum, vom reuși data viitoare. Important că am demonstrat că se poate, că putem să ne batem de la egal la egal cu orice echipă și că prin muncă poți obține rezultate remarcabile. Naționala de fotbal a Moldovei a pierdut un meci de fotbal, dar a câștigat respectul întregii țări”, scrie Federaţia Moldovenească de Fotbal ( FMF).

Meciul cu Cehia a fost ultimul pentru Moldova în preliminariile pentru EURO 2024. În clasamentul final, Naționala noastră s-a clasat pe locul 4 cu 10 puncte la activ. Albania și Cehia sunt echipele calificate la turneul final.

Meciul cu Cehia a fost al 281-lea pentru Naționala Moldovei. Reprezentativa noastră a înregistrat 54 de victorii, 66 de egalități și 161 de înfrângeri. Golaveraj: 222-473.  

img23009372

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!