ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean a comentat decizia de a exprima protest Rusiei privind deschiderea secțiilor de votare în regiunea transnistreană

11:45 | 12.03.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. Premierul Dorin Recean a comentat astăzi decizia Republicii Moldova de a exprima protest Federației Ruse în legătură cu deschiderea secțiilor de votare în regiunea transnistreană a țării noastre, transmite MOLDPRES. 

„Republica Moldova întotdeauna solicită să fie respectată și corespunzător, asta înseamnă respect față de cetățenii țării noastre. Statul acționează acolo unde poate să controleze mediul și corespunzător, nu vom admite să fie încălcări pe teritoriul controlat de autoritățile constituționale. În rest, așa cum am spus, nota de protest a fost înaintată ambasadorului rus. Și încă o dată repet, toată lumea trebuie să respecte statul Republica Moldova și prin aceasta cetățenii Republicii Moldova”, a spus premierul Dorin Recean.

Ambasadorul Federației Ruse în Republica Moldova, Oleg Vasnețov, a fost convocat astăzi la Ministerul Afacerilor Externe. Ambasadorului i-a fost exprimat protestul în legătură cu deschiderea secțiilor de votare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, „contrar solicitării MAE”. Potrivit instituției, „Federația Rusă sfidează normele și principiile dreptului internațional și subminează suveranitatea și integritatea teritorială a Republicii Moldova”.

img24001743

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!