ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cristina Gherasimov, în discuții cu secretarul de stat pentru Afaceri Europene al Slovaciei

19:13 | 18.03.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 mar. /MOLDPRES/. Viceprim-ministrul pentru Integrare Europeană, Cristina Gherasimov, a avut o convorbire telefonică cu Marek Eštok, secretarul de stat pentru Afaceri Europene din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Europene al Slovaciei, transmite MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului. 

Dialogul s-a axat pe gradul de realizare a ultimelor trei recomandări ale Comisiei Europene și pe evoluțiile în implementarea agendei de reforme, menite să accelereze procesul de aderare a Republicii Moldova la UE. 

Totodată, oficialul a subliniat angajamentul Guvernului de a continua reformele ambițioase pe care și le-a asumat, care au scopul de a moderniza țara și de a ne apropia de standardele europene. 

Viceprim-ministrul Gherasimov a exprimat recunoștința pentru susținerea Slovaciei în parcursul nostru european, îndeosebi pentru votul pozitiv acordat în cadrul reuniunii Consiliului European din decembrie 2023, când s-a decis deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova.

img24001923

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!