ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tadjikistanul a arestat nouă persoane suspectate de legături cu atentatul de la Moscova

13:49 | 29.03.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 29 mar. /MOLDPRES/. Nouă persoane au fost arestate în Tadjikistan în legătură cu atentatul tragic care a avut loc într-o sală de concerte din periferia Moscovei săptămâna aceasta, soldat cu cel puțin 143 de morți și revendicat de gruparea teroristă Statul Islamic Khorasan (SI-K), scrie Reuters, citată de Agerpres și Moldpres.

Patru dintre autorii acestui atac devastator, considerat cel mai grav din Rusia în ultimii 20 de ani, sunt cetățeni tadjici.

Comitetul pentru securitatea statului din Tadjikistan a efectuat arestări în orașul Vakhdat, iar suspecții sunt în prezent reținuți în Dușanbe, capitala țării.

Atentatul de la Crocus City Hall, situat în apropierea Moscovei, a amplificat sentimentele anti-imigranți în Rusia, în special împotriva muncitorilor migranți din fostele republici sovietice din Asia Centrală.

Cu toate acestea, Rusia a emis presupuneri cu privire la implicarea Ucrainei în acest atac, deși autoritățile de la Kiev au respins ferm aceste acuzații, susținând că nu există dovezi în acest sens.

img24002248

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!