ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean, la Gala premianților IGSU: „Contribuim cu toții, împreună, la creșterea unei familii mari a celor care salvează vieți omenești”

19:15 | 05.04.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 5 apr. /MOLDPRES/.  Pentru demonstrarea spiritului de sacrificiu, curaj și vitejie, dedicația și devotamentul manifestate în îndeplinirea misiunilor de serviciu, precum și cu prilejul Zilei Salvatorului, patru angajați ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) au primit Diploma de onoare a Guvernului, înmânată de către prim-ministrul Dorin Recean, în cadrul unei ceremonii solemne, transmite MOLDPRES referire la Direcția comunicare a Guvernului. 

În discursul său, șeful Guvernului a menționat că salvatorii și pompierii sunt oameni curajoși și devotați, care pun valoarea vieții altora în fața celei proprii. Totodată, premierul Dorin Recean a adus un mesaj de mulțumire familiilor angajaților IGSU și un omagiu salvatorilor și pompierilor care și-au pierdut viețile în misiuni. 

În cadrul Galei premianților IGSU, șeful Executivului a apreciat sprijinul partenerilor de dezvoltare, în special, ajutorul României la extinderea proiectului SMURD în țara noastră, precum și investițiile Statelor Unite ale Americii. „Contribuim cu toții, împreună, la creșterea unei familii mari a celor care salvează vieți omenești aici, în Republica Moldova, dar și oriunde ar fi necesar”, a punctat Dorin Recean. 

Prim-ministrul a remarcat că participarea salvatorilor și pompierilor din țara noastră în misiuni internaționale atestă faptul că nivelul de pregătire este similar cu al celor din țările Uniunii Europene. 

„Construim UE la noi acasă, consolidăm capacitatea de intervenție, atunci când este necesar, exact așa cum o vedem în țările UE și în alte state dezvoltate”, a declarat șeful Cabinetului de miniștri. 

img24002453

img24002453

img24002453

img24002453

img24002453

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!