ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean: „Datele obținute în urma Recensământului ne vor ajuta să construim inteligent Europa la noi acasă”

16:21 | 06.04.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 6 apr. /MOLDPRES/. În cadrul evenimentului de lansare a Recensământului Populației și Locuințelor „Deschidem ușa pentru Recensământ: Comunitate, Transparență, Participare”, prim-ministrul Dorin Recean a îndemnat toți cetățenii să participe la acest exercițiu național, care va avea loc în perioada 8 aprilie - 7 iulie. Șeful Executivului a menționat că datele colectate în cadrul recensământului sunt necesare pentru implementarea proiectelor de dezvoltare socială și de infrastructură, relatează MOLDPRES referire la Direcția comunicare a Guvernului. 

„Informațiile colectate ne vor ajuta să proiectăm mai bine infrastructura, să modernizăm educația, să îmbunătățim serviciile sociale și de sănătate, precum și să asigurăm o planificare mai eficientă a vieții noastre cotidiene. Guvernul construiește tot mai mult, iar datele obținute în urma recensământului ne vor ajuta să construim inteligent Europa la noi acasă”, a spus șeful Cabinetului de miniștri.

Recensământul are loc o dată la 10 ani. În acest an, recenzorii vor introduce datele electronic, folosindu-se de o tabletă. Conform Legii privind recensământul populației și locuințelor, participarea la recensământ este obligatorie.

„Vă îndemn să răspundeți la întrebările celor peste 4000 de recenzori, care în această perioadă vor bate la ușile din toată țara, și să încurajați familia, prietenii și vecinii să facă același lucru. Nu putem merge înainte până când nu decidem cu toții, ca o familie, care sunt prioritățile noastre”, a conchis premierul Dorin Recean. 

Recensământul Populației și Locuințelor 2024 este desfășurat de Biroul Național de Statistică cu sprijinul Guvernul Republicii Moldova, a Uniunii Europene și Fondului ONU pentru Populație. 

Mai multe informații găsiți pe site-ul Biroului Național de Statistică.

img24002469

img24002469

img24002469

img24002469

img24002469

img24002469

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!