ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Explozie la o hidrocentrală în nordul Italiei: Şase persoane sunt date dispărute şi patru au fost rănite

19:38 | 09.04.2024 Categorie: Externe

Chişinău, 9 apr. /MOLDPRES/. Şase persoane au fost date dispărute şi cel puţin patru sunt rănite în urme unei explozii survenite marţi la o hidrocentrală în zona lacului de acumulare de la Suviana, în apropierea oraşului italian Bologna, relatează agenţiile EFE şi ANSA, preluate de Agerpres și Moldpres. 

Explozia s-a produs în jurul orei locale 15:00 (13:00 GMT) la hidrocentrala acestui lac de acumulare situat în lanţul muntos al Apeninilor şi format în urma construirii acolo a unui baraj în anul 1932.

Conform primelor informaţii, patru angajaţi ai hidrocentralei au suferit arsuri severe şi alţi şase sunt daţi dispăruţi.

Explozia a survenit la etajul nouă al centralei, la circa 30 de metri sub nivelul apei, în timp ce acolo erau efectuate lucrări de întreţinere la turbine. Deflagraţia a fost urmată de un incendiu. Pompierii au sosit la faţa locului, dar nu au reuşit încă să ajungă la etajul afectat.

Hidrocentrala a fost construită în anul 1975 şi este gestionată de compania Enel.

img24002569

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!