ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

De Paști, Focul Haric va fi adus în Republica Moldova

11:15 | 10.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 10 apr. /MOLDPRES/. De Paști, Focul Haric va fi adus în Republica Moldova. Acțiunea este organizată de Mitropolia Moldovei, informează MOLDPRES.

Astfel, în Săptămâna Patimilor, 29 aprilie – 4 mai, Mitropolia Moldovei organizează sub egida și participarea ÎPS Mitropolit Vladimir, un pelerinaj în Țara Sfântă.

Sâmbătă seara, în ajun de Paşti, Lumina Sfântă va fi adusă în faţa Catedralei Mitropolitane „Naşterea Domnului” din capitală și ulterior va fi împărțită preoţilor care o vor duce spre biserici şi credincioşilor.  

Sfânta Lumină de la Ierusalim este considerată cea mai clară dovadă a dreptei credinţe, cea mai evidentă dintre minunile creştine care se petrec în Biserica Ortodoxă.

În acest an, Focul Haric va fi adus în țara noastră pentru a 22-a oară.

Paștele este sărbătorit pe 5 mai.

img24002584

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!