ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Un fost șef de la Postul vamal Chişinău a ajuns pe banca acuzaților

11:49 | 10.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 10 apr. /MOLDPRES/. Fostul șef interimar a Postului vamal Chişinău, a ajuns pe banca acuzaților pentru trafic de influență și corupere activă, comunică MOLDPRES.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, cauza penală a fost pornită în august 2022, de către Centrul Național Anticorupție, în baza autosesizării, iar investigațiile au fost efectuate în comun cu Agenția pentru Recuperarea Bunurilor Infracționale.

Conform probelor, funcționarul în octombrie 2022 susținând că are influență asupra persoanelor publice din cadrul aceluiași post vamal, a primit de la un broker vamal suma de 6000 USD, pentru a influența un inspector vamal.

În aceeași perioadă, învinuitul a promis și dat unui inspector vamal de la același post 200 USD, ca ultimul să adopte o decizie pozitivă în favoarea unui agent economic.

Învinuitul nu și-a recunoscut vinovăția, cauza penală fiind trimisă pentru examinare la Judecătoria Chișinău. Dacă va fi găsit culpabil, acesta riscă o pedeapsă sub formă de amendă sau cu închisoare de la 2 la 7 ani.

img24002585

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!