ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

IGSU va avea o nouă unitate de salvatori și pompieri în orașul Florești

14:06 | 10.04.2024 Categorie: Regiuni

Chişinău, 10 apr. /MOLDPRES/. Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) va avea o nouă unitate de salvatori și pompieri în orașul Florești. O hotărâre în acest sens a fost aprobată astăzi de Guvern, informează MOLDPRES.

Sediul va fi inaugurat în urma transmiterii unui teren din proprietatea orașului Florești în proprietatea statului, administrat de Agenția Proprietății Publice.

„Unitatea de salvatori și pompieri va contribui la îmbunătățirea calității și eficienței serviciilor de urgență în zona de intervenție, precum și va permite echipajelor IGSU să intervină prompt și eficient în situații de criză pentru salvarea vieților omenești aflate în pericol”, a precizat Ministerul Afacerilor Interne.

Cu suportul Programului de asistență tehnică lansat de Guvernul SUA, în Republica Moldova au fost date în exploatare 13 unități de salvatori și pompieri. În anul 2024, se preconizează inaugurarea a încă patru astfel de unități, iar alte trei sunt în proces de evaluare.

img24002600

img24002600

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!