ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAE: „Propunerea de a transfera conferința regională FAO la Roma a venit din partea Chișinăului”

16:17 | 10.04.2024 Categorie: Politică

Chişinău, 10 apr. /MOLDPRES/. Propunerea de a transfera conferința regională a Organizației Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) la Roma a venit din partea Chișinăului pentru a permite ca reuniunea să se desfășoare în conformitate cu statutul FAO și regulile sale de procedură. Precizările au fost făcute astăzi de Ministerul Afacerilor Externe (MAE), informează MOLDPRES.

Cu referire la cea de-a 34-a ediție a Conferinței FAO pentru Europa, MAE a reiterat că autoritățile Republicii Moldova au venit cu poziția principială de neadmitere pe teritoriul său a reprezentanților statului-membru FAO care desfășoară un război de agresiune împotriva unui alt stat membru FAO.

„Autoritățile Republicii Moldova au informat toți actorii vizați despre modalitățile posibile de participare în format hibrid al delegațiilor la eveniment. Pentru că Republica Moldova își onorează angajamentele internaționale, propunerea de a transfera evenimentul la Roma a venit din partea Chișinăului pentru a permite ca reuniunea să se desfășoare în conformitate cu statutul FAO și regulile sale de procedură. Cea mai bună contribuție care putea să o facă Rusia este să oprească agresiunea sa împotriva Ucrainei și să se conformeze principiilor Cartei ONU”, a precizat MAE.

Instituția a subliniat că evenimentul organizat la Roma va avea loc sub egida Președinției Republicii Moldova. 

img24002606

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!