ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Inspectorii ANTA au mai primit un lot de echipamente de la Banca Mondială, necesar pentru optimizarea controlului în trafic

08:59 | 11.04.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 11 apr. /MOLDPRES/. Agenția Națională Transport Auto (ANTA) a primit un nou lot de echipament tehnic din partea Băncii Mondiale. Acesta include 25 de imprimante portabile, care împreună cu laptopurile deja primite în luna martie, vor oferi o soluție completă și mobilă pentru efectuarea controalelor în trafic și la sediile operatorilor de transport rutier, transmite MOLDPRES.

„Aceste imprimante sunt mici, ușoare, fără fir și sunt echipate cu baterii, ceea ce le face eficiente în teren. Echipamentul modern va contribui semnificativ la îmbunătățirea capacității instituționale, permițând imprimarea rapidă a documentelor necesare în timpul efectuării controalelor rutiere, sporind viteza și eficiența operațiunilor. Totodată, va fi asigurat un flux de lucru mai eficient și o mai bună gestionare a documentelor, fiind simplificate controalele, prin accesarea rapidă a informațiilor necesare în teren”, indică ANTA.

De asemenea, echipamentul oferit de Banca Mondială va ajuta la creșterea satisfacției operatorilor de transport rutier, prin proceduri simplificate și reducerea timpului de așteptare, imprimarea documentelor detaliate care vor cuprinde toate informațiile relevante despre controlul efectuat. 

Achiziția a fost realizată de Banca Mondială, prin Proiectul de competitivitate a întreprinderilor micro, mici și mijlocii, care promovează digitalizarea și modernizarea serviciilor publice, facilitând accesul la tehnologie inovatoare și la crearea unui mediu mai favorabil pentru dezvoltarea domeniului transportului rutier.

Prin acelaşi proiect, la finele lunii martie, inspectorii ANTA au primit 25 de laptopuri performante, destinate angajaților implicați în operațiunile de control în traficul rutier.

 

img24002614

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!