ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

ANSA: Declarațiile unor foști angajați nu corespund adevărului. „Respingem categoric toate acuzațiile”

09:47 | 11.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 11 apr. /MOLDPRES/. Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor(ANSA) a emis astăzi un comunicat în care dezminte „mai multe dezinformări care apar în spațiul public din partea ex-angajaților instituţiei, care nu corespund adevărului”, transmite MOLDPRES.

„Suntem instituția care protejează interesele consumatorilor, nu tolerează corupția, iar dezinformările care apar în spațiul public din partea ex-angajaților ANSA, nu corespund adevărului. Respingem categoric toate acuzațiile care ni se aduc și vom acționa în consecință față de toți cei care distribuie falsuri”, declară sursa citată.

ANSA precizează că, în ultimul timp, se observă o întețire a „atacurilor concertate care au un puternic substrat politic ce vizează conducerea ANSA”.

„Începând cu anul 2022, în cadrul instituției a fost iniţiată implementarea unor reforme reale, structurale, care au redus din birocrație, au dus la eficientizarea activității autorității, astfel încât să respecte toate standardele Uniunii Europene. Prioritară rămâne lupta cu corupția din sistem, iar transparența și integritatea sunt alte elemente importante pe care pune accent major ANSA în acțiunile sale. Scopul primordial al instituției noastre este să protejeze, în primul rând, sănătatea și interesele consumatorilor din Republica Moldova, dar și să realizeze politici și regulamente clare și previzibile pentru mediul de afaceri din sectorul alimentar”, menționează Agenția.

În acest context, ANSA a reiterat reformele implementate, în urma cărora s-au luat decizii cu impact cum ar fi dreptul de a exporta în Uniunea Europeană carnea de pasăre procesată, ouă de consum (categoria A), material săditor de nuc, material săditor de măr; excluderea birocrației și dublele certificări, punându-se accentul pe controalele oficiale; procesul de eliberare a actelor permisive tip autorizație ce a fost digitalizat în totalitate, fiind lansat Sistemului Informațional Integrat pentru Siguranța Alimentelor E-ANSA.

 

img24002616

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!