ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Noi măsuri de reducere a emisiilor gazelor cu efect de seră au fost adoptate de Legislativ

11:10 | 11.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 11 apr. /MOLDPRES/. Deputații au adoptat astăzi noi măsuri de reducere a emisiilor gazelor cu efect de seră, comunică MOLDPRES.

Proiectul de lege a fost elaborat de Ministerul Mediului. Potrivit autorului, implementarea prevederilor va contribui la punerea în aplicare a acțiunilor și a măsurilor pentru a permite îndeplinirea obiectivului privind neutralitatea climatică pentru anul 2050.

Alte prevederi ale proiectului se referă la monitorizarea, raportarea și verificarea emisiilor de gaze cu efect de seră. De asemenea, se introduce sistemul MRV pentru emisiile de gaze în domeniul aviației, precum și monitorizarea, raportarea și verificarea emisiilor de gaze cu efect de seră la instalațiile staționare și activitățile din domeniul aviației și transportului maritim.

Proiectul mai conține prevederi referitoare la efectuarea controlului de stat în acest domeniu, răspunderea pentru încălcarea legislației și atribuțiile diferitor autorități. La nivel de Guvern va fi instituită Comisia Națională privind Schimbările Climatice, în calitate de organ interinstituțional, cu statut de coordonare și aprobare a politicilor în domeniul schimbărilor climatice și a proiectelor de investiții capitale publice în contextul atenuării și adaptării la schimbările climatice și managementul riscurilor de dezastre.

img24002624

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!