ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul ”Satiricus I.L. Caragiale” va prezenta spectacolul ”Banii, banii sau borsetka”

12:55 | 11.04.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 11 apr. /MOLDPRES/. Teatrul Național ”Satiricus I.L. Caragiale” va prezenta sâmbătă, 13 aprilie, la ora 18.30, spectacolul ”Banii, banii sau borsetka” de Ray Cooney, în regia lui Alexandru Grecu, informează MOLDPRES.

Potrivit regizorului, de când lumea și pământul, omul a fost obsedat de bani. Banul este ochiul dracului, se zice în popor. ”Acest ochi te urmărește pretutindeni… În spectacol, ambele aspecte ale binomului om-ban sunt reale. Omul caută bani și banii îl caută pe om. Cum? Foarte simplu! Găsește omul o geantă cu bani - o borsetkă și nu știe cum să-i posede cu adevărat, pentru că banii nu se tăvălesc așa, pur și simplu, în drum; și apoi, unde-s banii acolo-i și mafia, teroriștii!… Până la urmă, omul nu-i bucuros de norocul său și nici nu mai știe cum să scape de borsetkă”, afirmă regizorul.

În aceeași zi, la ora 18.30, Teatrul Național ”Eugene Ionesco” readuce în scenă  spectacolul ”Fii sănătos, Domnule” de Pierre Chesnot, în regia lui Petru Vutcărău.

Potrivit organizatorilor, un romancier bogat este răpus de un atac de cord. Testamentul nu a fost încă deschis, iar moștenitorii lacomi și nefericiți dau tonul acestui vodevil pe cât de comic, pe atât de feroce. O menajeră pe cât de inocentă, pe atât de hilară, o tânără văduvă care se bucură repede, o fiică căsătorită cu un ginere fals, un vecin care vrea să profite de situație pentru a-și mări apartamentul, un antreprenor de pompe funebre enervat și un bancher sunt toate personaje cinice și amuzante care fac un cerc vesel și interesat în jurul unui sicriu care încă nu a fost închis, cu un mort care nu este chiar atât de mort.

În aceeași zi, la ora 19.00, Teatrul Geneza Art va oferi publicului spectacolul ”Madame Bovary” după romanul omonim al prozatorului și dramaturgului francez Gustave Flaubert, în regia Danielei Burlaca, și Teatrul ”Luceafărul” - spectacolul “Flori de mină”, tragicomedie de Szekely Csaba, în regia lui Slava Sambriș.

 

img24002627

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!