ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Opt companii au obținut granturi pentru a-și ecologiza afacerile

13:12 | 11.04.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 11 apr. /MOLDPRES/. Opt companii au obținut granturi pentru a-și ecologiza afacerile. Administratorii acestora au semnat contracte de finanțare cu Organizația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului (ODA), pentru a beneficia de granturi acordate de Guvernul Republicii Moldova și cofinanțate de Uniunea Europeană în cadrul Programului de ecologizare a întreprinderilor mici și mijlocii. Câștigătorii vor primi finanțare nerambursabilă în valoare totală de 2,6 milioane de lei și vor investi în economia țării aproximativ 5 milioane lei, transmite MOLDPRES. 

Antreprenorii au accesat suport financiar nerambursabil de până la 500 de mii de lei (25 de mii de euro) pentru a investi în măsuri de protecție a mediului. Măsurile includ prevenirea și reducerea poluării apei prin instalarea stațiilor de epurare a apei, precum și a utilajelor moderne care vor reduce consumul resurselor naturale în cadrul companiei.

Printre câștigătorii de granturi este și Gheorghe Jembei, care deține o pensiune agroturistică. Omul de afaceri a accesat prin intermediul programului aproape 500 de mii de lei pentru achiziționarea unei stații de epurare a apei. 

Până în prezent, Guvernul Republicii Moldova și Uniunea Europeană a oferit prin intermediul Programului de Ecologizare a IMM-urilor sprijin  financiar nerambursabil în valoare totală de aproximativ 10 milioane de lei pentru implementarea acțiunilor destinate prevenirii poluării și gestionării resurselor de apă în diverse întreprinderi.

img24002629

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!