ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu președintele „Eurojust”, Ladislav Hamran

17:20 | 11.04.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 apr. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Dorin Recean a avut o întrevedere cu președintele Agenției Uniunii Europene pentru Cooperare în Materie de Justiție Penală - „Eurojust”, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului.  

Părțile au discutat despre intensificarea colaborării în domeniul justiției, reformele implementate de Executiv și suportul oferit de „Eurojust” în investigarea crimelor transfrontaliere. 

Premierul Dorin Recean a menționat că accelerarea reformelor în domeniul justiției este una dintre prioritățile Guvernului. „Vom continua să muncim, pentru a obține rezultatele pe care le așteaptă cetățenii”, a precizat șeful Executivului. 

Acordul de Cooperare dintre Republica Moldova şi „Eurojust” a intrat în vigoare în anul 2016. Instituția oferă suport și schimb de informații procurorilor și judecătorilor din statele membre ale UE și statele terțe pentru investigarea infracțiunilor transfrontaliere.

img24002648

img24002648

img24002648

img24002648

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!