ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Prim-ministrul Dorin Recean, în dialog cu președintele Seimasului lituanian, Viktorija Čmilytė-Nielsen

17:25 | 11.04.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 11 apr. /MOLDPRES/. Progresele Republicii Moldova în procesul de aderare la Uniunea Europeană, precum și subiecte de actualitate pe agenda de cooperare bilaterală au fost discutate la întrevederea prim-ministrului Dorin Recean cu președintele Seimasului Republicii Lituania, Viktorija Čmilytė-Nielsen, relatează MOLDPRES cu referire la Direcția comunicare a Guvernului. 

Șeful Executivului a apreciat colaborarea la nivel parlamentar dintre cele două state și suportul oferit de partea lituaniană în sectoarele cheie pentru modernizarea țării noastre. „Lituania este un susținător fidel al procesului de reformare și integrare europeană al Republicii Moldova, iar cooperarea noastră este tot mai strânsă în diverse domenii, precum economia și securitatea, inclusiv cea informațională”, a menționat premierul Dorin Recean.

Oficialii au vorbit despre experiența Lituaniei în ceea ce privește consolidarea independenței energetice a țării, cu accent pe dezvoltarea energiei verzi și a celei regenerabile. De asemenea, părțile s-au referit la oportunitățile de dinamizare a cooperării economice și interesul companiilor lituaniene de a investi în Republica Moldova.

img24002649

img24002649

img24002649

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!