ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

USMF „Nicolae Testemițanu” invită elevii să participe la concursul de pictură „Medicul – prin ochii unui copil”

13:19 | 12.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 12 apr. /MOLDPRES/. Pentru al IV-lea an consecutiv, Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie (USMF) „Nicolae Testemițanu” invită elevii să participe la concursul de pictură „Medicul – prin ochii unui copil”. Acțiunea este organizată în contextul Zilei Mondiale a Sănătății, marcată anual în luna aprilie, informează MOLDPRES.

Copiii sunt încurajați să realizeze o lucrare - desen, pictură sau colaj ce va reda emoțiile și viziunea lor privind profesia de medic, farmacist sau asistent medical, educația pentru sănătate și modul sănătos de viață.

La concurs pot participa elevii din clasele I-XII din instituțiile de învățământ primar și secundar și de la liceele cu profil artistic sau școlile de arte/arte plastice din țară. Elevii au liberă alegere ce tehnică să aplice: creion, cariocă, acuarelă, guașă, vopsea acrilică pe hârtie sau pânză în format A3 sau A4.

Lucrarea va fi expediată până pe data de 7 iunie curent, la USMF „Nicolae Testemițanu” (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165, Chișinău, MD-2004) cu mențiunea: Concursul de desene „Medicul – prin ochii unui copil”. De asemenea, desenele pot fi prezentate și personal la sediul universității, Blocul didactic central (bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 165), etajul I, biroul 117.

Lucrările vor fi evaluate de un juriu care va selecta nouă câștigători. Ceremonia de premiere va fi organizată în ajunul Zilei Lucrătorului Medical și a Farmacistului, desfășurată tradițional în cea de-a treia zi de sâmbătă a lunii iunie. Toți participanții la concurs vor fi menționați cu certificate, iar premianții vor fi apreciați cu diplome și produse marca USMF „Nicolae Testemițanu”. Cele mai bune lucrări ale elevilor vor fi expuse într-o galerie on-line.

Lucrările originale vor fi selectate pentru diverse proiecte instituționale ca material ilustrativ: bannere, felicitări cu prilejul zilelor profesionale a specialiștilor din domeniul sănătății, zilelor mondiale de promovare a sănătății și de combatere a maladiilor, expoziții tematice ș.a. Alte informații sunt incluse în Regulamentul concursului.

img24002671

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!