ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

MAIA: Laboratorul pentru nutriție animală, tehnologia furajelor și calitatea nutrețurilor va fi modernizat cu sprijinul IFAD

10:15 | 17.04.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 17 apr. /MOLDPRES/. Laboratorul „Nutriție animală, tehnologia furajelor și calitatea nutrețurilor” din cadrul Institutului Științifico-Practic de Biotehnologii în Zootehnie și Medicină Veterinară va fi modernizat cu ajutorul programelor Fondului Internațional pentru Dezvoltarea Agriculturii (IFAD), transmite MOLDPRES cu referire la Ministerul Agriculturii şi Industriei Alimentare (MAIA). 

„Este un moment important pentru sectorul zootehnic. Modernizarea laboratorului va contribui la creșterea productivității animalelor și va spori competitivitatea produselor noastre pe piața internă și internațională. Laboratorul va furniza rezultate științifice precise fermierilor. La minister, fiecare provocare este privită prin prisma științei și credem că răspunsurile pot fi găsite doar dacă există un parteneriat strâns între fermieri, cercetători și autoritățile de profil”, a estimat Iurie Scripnic, secretar de stat al MAIA, în cadrul unei şedinţe de ieri cu reprezentanții sectorului zootehnic, mediului academic și specialiștii ministerului Agriculturii.

În lista echipamentelor necesare sunt incluse sisteme pentru determinarea proteinelor și grăsimilor, extractoare de fibre, software specializat pentru analiza rapidă a compoziției nutrețurilor și formularea dietelor ș.a. Costul total estimat pentru echipamentele necesare este de circa 1.5 milioane lei (75 mii de euro).

IFAD este o organizație internațională pentru implementarea proiectelor care au scopul dezvoltării agricole durabile în comunitățile rurale defavorizate din întreaga lume. Fondul furnizează finanțare și asistență tehnică pentru a ajuta fermierii să-și îmbunătățească nivelul de trai și să contribuie la creșterea securității alimentare la nivel global.

img24002791

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!