ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O nouă rundă de discuții la MAIA: SA „Floarea Soarelui” a achitat toate datoriile către agricultori

11:31 | 18.04.2024 Categorie: Economie

Chişinău, 18 apr. /MOLDPRES/. Societatea pe acţiuni „Floarea Soarelui” a anunţat că au fost achitate toate datoriile către agricultori, conform angajamentelor contractuale. Declaraţia a fost făcută astăzi la Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA), unde a avut loc a treia rundă de discuții între producătorii și procesatorii de semințe de floarea-soarelui, în format de videoconferinţă, transmite MOLDPRES.

Agenda discuțiilor a continuat cu subiecte despre procedura de acordare a licențelor de import pentru semințele de floarea-soarelui  în situațiile justificate de absența materiei prime autohtone.

Vicepremierul Vladimir Bolea, şeful MAIA, a explicat că permisiunile de import se vor oferi în baza cererilor agenților economici, în fiecare lună, până la începutul noii recolte. Toate informațiile despre licențele acordate, inclusiv cantitățile importate, vor fi publicate pe site-ul ministerului. Totodată, pentru a asigura că interesele agricultorilor sunt reprezentate, din componența comisiei responsabile de luarea acestor decizii fac parte și membrii asociațiilor de profil.

Anterior, Comisia Situaţii Excepţionale a dispus prelungirea perioadei de licențiere a importului de cereale. Acest lucru înseamnă că licența se acordă exclusiv în situațiile justificate de absența materiei prime autohtone, impunând condiția ca cerealele importate să fie utilizate exclusiv pentru procesare, interzicând reexportul.

img24002837

img24002837

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!