ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Dorin Recean, la conferința „Inteligența Artificială și Big Data”: „Inteligența artificială poate ajuta Guvernul să maximizeze rezultatele politicilor publice”

18:42 | 18.04.2024 Categorie: Oficial

Chişinău, 18 apr. /MOLDPRES/. Inteligența artificială ne poate ajuta să creștem economia și productivitatea, iar Guvernul va folosi aceste sisteme și algoritmi pentru a ținti și a maximiza rezultatele politicilor publice. Mesajul a fost transmis de premierul Dorin Recean, la conferința „Inteligența Artificială și Big Data”, care se desfășoară la Chișinău, în perioada 18 - 19 aprilie, transmite MOLDPRES.

„Inteligența artificială poate ajuta cetățenii și mediul de afaceri să-și crească eficiența. Suntem în căutare de soluții pentru ca să utilizăm inteligența artificială și algoritmii de învățare automată pentru o monitorizare mai transparentă a achizițiilor publice și pentru folosirea datelor, inclusiv a celor deschise, la elaborarea politicilor publice mai eficiente”, a menționat prim-ministrul Dorin Recean. 

Astfel, premierul a îndemnat participanții la eveniment să găsească cât mai multe soluții aplicative pentru ca fiecare dintre noi, în calitate de membru al societății, să aibă parte de beneficii. Referindu-se la contextul regional de securitate, premierul a accentuat rolul inteligenței artificiale pentru sporirea securității cibernetice și asigurarea păcii. 

Prim-ministrul Dorin Recean a participat la panelul de discuții „Inteligența Artificială și Big Data pentru Europa. Reconfigurarea arhitecturii vieții: Societate, Guvern, Afaceri, Educație și Finanțe”. Șeful Guvernului s-a arătat încrezător că, în condițiile creșterii continue a sectorului IT în țara noastră, Republica Moldova nu doar va utiliza oportunitățile oferite de inteligența artificială, ci își va aduce contribuția și la dezvoltarea acestui sector. 

Evenimentul a reunit experți, oameni de afaceri, reprezentanți ai sectorului educațional și ai autorităților publice din SUA, Germania, Singapore, România, Estonia, Letonia, Polonia și Republica Moldova.

img24002860

img24002860

img24002860

img24002860

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!