ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Procuratura raionului Orhei a pornit urmărirea penală pentru omorul intenționat al fetei de 19 ani

10:20 | 22.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 22 apr. /MOLDPRES/. Procuratura raionului Orhei a anunțat că a pornit urmărirea penală pentru omorul intenționat al tinerei de 19 ani, găsită moartă după ce a fost căutată timp de o săptămână, comunică MOLDPRES.

Potrivit sursei citate, a fost dispusă expertiza medico-legală a cadavrului tinerei, depistat sâmbătă, 20 aprilie 2024, în extravilanul satului Chițcanii Vechi, raionul Telenești.

De asemenea, Procuratura a anunțat că va fi dispusă expertiza biologică a hainelor victimei, a fragmentelor ridicate din automobilul și domiciliul șoferului în mașina căruia a urcat fata, precum și expertiza chimică a solului din locul depistării cadavrului și cea de pe suprafața încălțămintei victimei și a persoanei suspecte.

„Vor fi audiați în calitate de martori deținătorii de construcții temporare din adiacentul locului depistării cadavrului, inclusiv cu dispunerea altor acțiuni relevante, după caz”, se spune în comunicatul emis de instituție.

Corpul neînsuflețit al tinerei de 19 ani, însărcinată, dispărută la 12 aprilie 2024 în municipiul Orhei, după ce a urcat într-o mașină de ocazie, a fost depistat la 20 aprilie 2024, în urma unei ample operațiuni de căutare. Șoferul în mașina căruia a urcat fata, a fost reținut și plasat în arest pentru 30 de zile. Acesta nu-și recunoaște vina și nu cooperează cu organul de urmărire penală.

img24002922

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!