ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul „Geneza Art” va prezenta un spectacol de Daniela Burlaca

18:30 | 22.04.2024 Categorie: Cultură

Chişinău, 22 apr. /MOLDPRES/. Un spectacol intitulat „3 + Cristina pe frecvența iubirii”, realizat de Daniela Burlaca după un scenariu de film, va avea loc marți, 23 aprilie, la ora 19.00 la Teatrul „Geneza Art” din capitală, informează MOLDPRES.

Potrivit organizatorilor, spectacolul „3 + Cristina pe frecvența iubirii” este o istorie a trei bărbați, foști colegi de școală, care au rămas prieteni în viață și care au format o tradiție de-a lungul anilor de a se aduna cu regularitate la un pahar de vorbă. De această dată, întâlnirea are loc în apartament la Iura – de profesie fizician, dar care nu a reușit să se bucure de o mare recunoaștere a meritelor sale, cu excepția faptului că a rămas fidel pasiunii pentru tranzistoare. Ceilalți doi sunt Nicu – om de afaceri care își înșela frecvent soția și Relu – dealer de mașini, care nu-și înșela cu regularitate soția.

Totul ar fi fost bine, ca de obicei, dacă Iura nu ar fi tăinuit de ei faptul că a invitat la cină vechea lor iubire din anii de studenție, Cristina. Așadar, după aproape 20 de ani de la absolvire cei trei o vor revedea pe cea de care au fost îndrăgostiți. Cum vor reacționa Nicu și Relu și cum va fi împărțit mărul discordiei, spectatorii urmează să afle, cunoscându-le secretele tăinuite după cortina anilor. Regie și scenografie: Daniela Burlaca. În roluri: Iura – Iurie Gologan, Nicu – Nicu Țurcanu, Relu – Viorel Cozma și Cristina – Cristina Trînbaci. 

În aceeași zi, la 18.00, la Teatrul Național de Operă și Balet „Maria Bieșu” va avea loc un conert de gală cu genericul „Pe aripile dansului” al Departamentului de Artă Coregrafică și Performanță Motri a Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice, dedicat Zilei Internaționale a Dansului. În cadrul concertului vor participa: profesori, artiști de balet - studenți din trupa de balet a Teatrului Național de Operă și Balet „Maria Bieșu”, Baletul Național „Joc”, Ansamblul „Fluieraș”, studenți și absolvenți ai Departamentului. În program: dansuri în stil clasic, de epocă, popular, contemporan, sportive, jazz. Tot aici va evolua Orchestra-Model de Fanfară a Ministerului Afacerilor Interne și Orchestra de Fanfară a Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

Tot marți, la ora 18.30, Teatrul Național „Mihai Eminescu” readuce în scenă spectacolul „Domnișoara Iulia” de August Strindberg, în regia Luminiței Țâcu.

Potrivit organizatorilor, acțiunea piesei se desfășoară în noaptea de Sânziene, în casa unui conte, mai exact, în bucătăria conacului. Domnișoara Iulia, fiica contelui, coboară în bucătărie și rămâne aici pentru a testa limitele, pentru a înfrunta niște principii, ale sale și ale celor din jur. Rămâne să-și petreacă noaptea cu Jean, servitorul. Publicul este așteptat pentru a descoperi intensitatea dură a unei drame. Sunt trei personaje și câteva idei care umplu un spațiu în care o pasăre de pradă ucide o zburătoare mai mică, în care cel mare îl sugrumă pe cel mic, puternicul îl anihilează pe cel slab, stăpâna e împinsă spre pieire de către servitorul său. Spectacol nerecomandat tinerilor sub 16 ani.

img24002946

img24002946

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!