ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

BNS: Până în prezent au fost recenzate circa 597 de mii de locuințe și circa 860 de mii de persoane

15:46 | 26.04.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 26 apr. /MOLDPRES/. Directorul general al Biroului Național de Statistică (BNS), Oleg Cara, a susținut astăzi un briefing de presă cu privire la desfășurarea Recensământului populației și locuințelor 2024, transmite MOLDPRES.

Oleg Cara a informat că, potrivit stării la finele zilei de ieri, 25 aprilie, au fost recenzate circa 597 de mii de locuințe (inclusiv locuințele ocupate și neocupate) și circa 860 de mii de persoane, menționând că numărul populației recenzate include atât persoanele cu reședință obișnuită, cât și cele fără reședință obișnuită. De asemenea, subliniat că populația este în mare parte receptivă, acest lucru fiind încurajator.

Totodată, Oleg Cara a prezentat informația privind procesul de recenzare în profil teritorial, în special privind ponderea locuințelor recenzate în total locuințe estimate în raioanele republicii, la situația de ieri, 25 aprilie 2024. În context, a informat că ritmuri sporite de recenzare a locuințelor sunt înregistrate în raioanele Anenii Noi, Fălești, Glodeni, Orhei, Râșcani, Soroca, Telenești, Ungheni. În același timp, ritmuri mai joase față de media pe țară sunt înregistrate în municipiile  Chișinău și Bălți și în raioanele Briceni, Cahul, Cantemir și Cimișlia.

De asemenea, directorul general a informat despre provocările în procesul de recenzare și a dat asigurări că BNS monitorizează activitatea personalului de recensământ în teren, comunică cu populația online și prin preluarea apelurilor la Linia verde destinată recensământului. Oleg Cara a făcut apel către populație de a informa despre abaterile observate în perioada de recenzare la Linia verde 0800 800 24 sau la adresa electronică moldstat@statistica.gov.md.

La finalul briefingului, Oleg Cara a adus un mesaj de mulțumire tuturor persoanelor care au participat deja la recenzare, precum și recenzorilor, personalului de recensământ pentru activitatea lor asiduă și foarte importantă de colectare a datelor RPL.

Totodată, directorul general al BNS a îndemnat populația să se informeze din surse oficiale și sigure, în special site-ul oficial al Biroului Național de Statistică www.statistica.gov.md pentru a fi cât mai corect informați și să participe la Recensământ, oferind răspunsuri complete și corecte.

img24003090

img24003090

img24003090

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!