ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Drepturile omului în regiunea transnistreană în contextul Covid-19 au fost discutate cu Avocatul poporului și agentul guvernamental la CEDO

14:11 | 01.04.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 1 apr. /MOLDPRES/. Respectarea drepturilor omului în regiunea transnistreană, inclusiv în perioada pandemiei, a constituit subiectul discuției de miercuri dintre viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Cristina Lesnic, reprezentanții instituției Avocatului poporului și Agentul guvernamental la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Oleg Rotari, informează MOLDPRES cu referire la Biroul politici de reintegrare.

Vicepremierul Cristina Lesnic a mulțumit pentru colaborarea anterioară cu oficiul Avocatului poporului, exprimându-și încrederea că și în viitor aceasta va fi la fel de productivă. Oficialul a informat despre măsurile întreprinse în conformitate cu deciziile Comisiei pentru Situații Excepționale, inclusiv în Zona de securitate și despre dialogul cu partea transnistreană în contextul situației epidemiologice din țară.

Totodată, s-a făcut un schimb de informații referitor la sesizările recepționate din regiunea transnistreană și prioritățile în activitatea Oficiului Avocatului poporului. Viceprim-ministrul pentru Reintegrare a cerut implicarea oficiului în monitorizarea accesului locuitorilor din Zona de securitate la servicii medicale și asigurarea cu medicamente, precum și a drepturilor profesorilor din școlile cu predare în limba română, inclusiv asigurarea achitării salariilor.

La rândul său, Ombudsmanul Mihai Cotorobai a cerut sprijin în organizarea ședinței Grupului de lucru pentru drepturile omului, care are pe agendă o serie de probleme legate de respectarea drepturilor omului în regiunea transnistreană. 

img20002840

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!