ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat Programul de creare a platformelor industriale multifuncționale

15:02 | 13.10.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 13 oct. /MOLDPRES/. Guvernul, întrunit astăzi în ședință, a aprobat Programul-pilot de creare a platformelor industriale multifuncționale, transmite MOLDPRES.

Potrivit deciziei Executivului, pentru creșterea competitivității, productivității, ocupării forței de muncă a sectorului industrial în acele regiuni în care nu sunt platforme industriale, se propune crearea unor platforme industriale multifuncționale (PIM). Se preconizează ca PIM să reprezinte anumite locații dotate complet din punctul de vedere al utilităților, ceea ce va face din acestea „centre de excelență” pentru dezvoltarea industrială.

„Acest lucru este important pentru Republica Moldova, deoarece pe termen scurt și mediu este imposibilă crearea unei infrastructuri de înaltă calitate, necesară pentru industria modernă la nivelul întregii țări. Promovarea investițiilor în aceste zone se va baza nu atât pe stimulentele fiscale, cât pe facilitarea accesului investitorilor și realizării, în termen scurt, a unor proiecte eficiente”, indică documentul.

Crearea platformelor se va realiza în mai multe etape. Prima etapă prevede identificarea și selectarea terenurilor destinate pentru crearea PIM, după care, prin intermediul Programului-pilot de creare a platformelor industriale multifuncționale, acestea vor fi racordate la utilitățile publice.

Cabinetul de miniștri a decis, de asemenea, că Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii se desemnează în calitate de Unitate de implementare a Programului-pilot de creare a platformelor industriale multifuncționale.

Finanțarea activităților indicate în Programul-pilot de creare a platformelor industriale multifuncționale se va efectua din contul şi în limitele alocațiilor prevăzute în bugetul de stat şi altor surse neinterzise de cadrul normativ. Controlul asupra executării acestei hotărâri se pune în sarcina Ministerului Economiei şi Infrastructurii.

Sursă foto: mold-street.com

img20008148

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!