ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministru francez: Propaganda Rusiei atacă Franța și Europa

11:51 | 21.04.2024 Categorie: Externe

Paris, 21 apr. /MOLDPRES/. Ministrul francez delegat pentru afaceri europene, Jean-Noël Barrot, a avertizat într-un interviu publicat sâmbătă pe site-ul cotidianului Ouest France că Franţa şi alte ţări europene sunt „bombardate de propaganda rusă” în contextul apropiatei alegeri europene din 9 iunie, conform AFP, citează Agerpres și Moldpres.

În cadrul interviului, Barrot a exprimat îngrijorarea sa cu privire la influența propagandei ruse, menționând că Franţa este periodic ținta unor manevre coordonate pentru a perturba dezbaterea publică și a interfera în campania electorală.

El a exemplificat cu mai multe cazuri recente, cum ar fi „deturnarea site-ului Ministerului Apărării pentru un apel fictiv ca 200.000 de oameni să meargă să lupte în Ucraina” sau „cel al Ministerului de Interne pentru anunţul fictiv al înăspririi condiţiilor de primire a refugiaţilor ucraineni”.

Barrot a subliniat riscul demonstrat al acestor campanii de dezinformare asupra rezultatelor alegerilor europene, menționând că Franţa, Germania și Polonia au convenit asupra unui mecanism de alertă coordonat „pentru a face faţă împreună”.

Recent, Praga a dezvăluit că serviciile sale de informații au descoperit o rețea orchestrată de Moscova care răspândea propagandă pro-rusă despre Ucraina prin intermediul site-ului Voice of Europe, iar Belgia a raportat că unii europarlamentari au primit bani pentru a transmite mesaje Rusiei, fapt care a determinat deschiderea unei anchete de către justiția belgiană.

 

img24002911

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!