ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Vizita ministrului ucrainean al Protecției Mediului și Resurselor Naturale, la Chișinău: o premieră în relațiile de colaborare dintre cele două ministere

11:59 | 29.05.2024 Categorie: Societate

Chişinău, 29 mai. /MOLDPRES/. Ministrul Protecției Mediului și a Resurselor Naturale din Ucraina, Ruslan Strelets, s-a aflat ieri într-o vizită de lucru la Chișinău, la invitația ministrului Mediului, Sergiu Lazarencu. Aceasta este o premieră în relațiile de colaborare dintre cele două ministere, Strelets fiind primul ministru al mediului din Ucraina care vine în Republica Moldova, transmite MOLDPRES.

În cadrul întrevederii, oficialii au reafirmat angajamentul pentru intensificarea cooperării în procesul de aderare a Republicii Moldova și Ucrainei la Uniunea Europeană. Totodată, a fost stabilit că, direcțiile din minister responsabile de transpunerea legislației de mediu să comunice direct pentru a fi mai eficienți și mai rapizi în acest proces complex.

În cadrul întrevederii s-a discutat și despre impactul războiului asupra mediului. „Consecințele războiului agresiv și nejustificat al Rusiei în Ucraina au un impact semnificativ asupra mediului înconjurător. Zilnic sunt distruse și poluate resursele de apă, sol și aer. De asemenea, efectele războiului duc la  pierderea biodiversității și pădurilor și ariilor protejate. Multe din aceste daune sunt ireversibile”, a punctat ministrul Mediului.

La fel, a fost abordat subiectul gestionării eficiente a fluviului Nistru. „Vreau să subliniez importanța colaborării pentru o gestionare comună și eficientă a resurselor fluviului Nistru. În perioada următoare, o echipă formată din experți din ambele țări va desfășura o serie de cercetări privind situația fluviului Nistru”, a declarat Lazarencu.

„Vizita reflectă angajamentul ferm al ministerelor Mediului din Moldova și Ucraina de a colabora pentru protejarea și conservarea mediului”, rezumă şeful autorităţii naţionale de mediu.

img24003988

img24003988

img24003988

img24003988

img24003988

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!