
VIDEO // SIS: Alexandr Nesterovschi se află sub protecția directă a serviciilor speciale ruse
Serviciul de Informații și Securitate /SIS/ anunță că deputatul Alexandr Nesterovschi se află în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, sub protecția directă a serviciilor speciale ruse, comunică MOLDPRES.
Într-o conferință de presă, directorul SIS, Alexandru Musteață, a anunțat că deține informații confirmate privind implicarea autorităților Federației Ruse, implicit a serviciilor speciale și a Ambasadei Federației Ruse în Republica Moldova, în eschivarea cetățeanului Alexandr Nesterovschi de la organele de drept naționale.
Conform sursei citate, la data de 18 martie 2025, ora 20:15, cu o zi înainte de pronunțarea sentinței de condamnare, Alexandr Nesterovschi a fost documentat intrând pe teritoriul ambasadei Federației Ruse de la Chișinău. Ulterior, în dimineața zilei de 19 martie 2025, deputatul a fost transportat cu un mijloc auto cu numere diplomatice ale ambasadei ruse în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, unde se află până în prezent sub protecția directă a serviciilor speciale ruse.
Șeful SIS a specificat că, la momentul pronunțării sentinței de condamnare a lui Alexandr Nesterovschi la 12 ani de detenție în penitenciar de tip închis, acesta deja se afla pe teritoriul din stânga Nistrului.
El a adăugat că un alt element ce confirmă implicarea Federației Ruse în protejarea lui Nesterovschi servește faptul că, deși acesta deținea cetățenia rusă de mai mult timp, în ziua pronunțării sentinței de condamnare, sursele media guvernamentale ale Federației Ruse promovau activ știrea privind acordărea acestuia a cetățeniei ruse.
SIS precizează că Alexandr Nesterovschi este parte a rețelei criminale coordonate de către Ilan Shor, care, la fel, se eschivează de la executarea pedepsei cu închisoarea pe un termen de 15 ani.
Șase universități vor primi o finanțare complementară de 17 mln de lei din partea MEC
Lista medicamentelor compensate a fost extinsă
De astăzi, pensiile şi mai multe prestații sociale sunt indexate cu 10%
Din 1 aprilie, ASP nu mai oferă servicii consultative din domeniul cadastral
Un angajat al Direcției Învățământ Soroca a ajuns în vizorul CNA pentru mită
Experți ai Agenției Independente de Acreditare și Rating au evaluat activitatea USMF „Nicolae Testemițanu”
Droguri de 1.000.000 lei au fost găsite într-un motor livrat prin autocarul sosit din Odesa
Un cămin al USM va fi reparat capital, cu sprijinul Băncii Mondiale
Un bărbat din nordul țării va sta cinci ani la închisoare după ce a agresat un consătean
Patrimoniul cultural, mai accesibil pentru ucraineni. Un audioghid în limba ucraineană a fost lansat la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală
Noul Cod funciar, intrat astăzi în vigoare, aduce mai multe beneficii pentru agricultori
„MOLDPRES” și „ARMENPRESS”, acord de colaborare pentru diversificarea spațiului informațional din ambele state. Vitalie Hadei: „Știri și interviuri din prima sursă, pentru a informa publicul despre realitățile de la Chișinău și Erevan”
Sprijinul populației pentru tranziția verde a Republicii Moldova, estimat într-un studiu de Institutul de Mediu de la Stockholm
Perspectivele R. Moldova în implementarea politicilor climatice de către MIDR, apreciate de Misiunea Direcției generale politici climatice a Comisiei Europene
Annalena Baerbock, șefa diplomației germane, vine la Chișinău
Cadrul legal pentru protecția jurnaliștilor discutat la Parlament
Parlamentul Republicii Moldova a adoptat 35 de acte normative în luna martie
Secretarul de stat al Ministerului Energiei: Provocările cu care s-a confruntat Republica Moldova au fost transformate în oportunități
UE va majora sprijinul pentru reziliența energetică a Republicii Moldova
Tânăra pianistă Martina Meola a câștigat locul I la Concursul Internațional de Pian din Elveția
Campionatul național de judo U-13 a reunit 400 de sportivi
Bilanțul cutremurului din Myanmar depășește 2.700 de morți
Evghenia Guțul rămâne în arest preventiv
Agricultorii din ţară, instruiți pentru procesul de depunere a cererilor de finanțare
Numărul procuraturilor teritoriale s-a redus de la 36 la 14