
R. Moldova înregistrează progrese la capitolul siguranţă alimentară în contextul integrării europene
Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare (MAIA) găzduiește o misiune a experților Direcției Generale pentru Sănătate și Siguranță Alimentară (DG SANTE) a Comisiei Europene, care se află la Chișinău pentru a evalua progresele înregistrate în cadrul Capitolului 12 – „Siguranța alimentară, veterinară și fitosanitară”, parte a procesului de screening bilateral UE–Republica Moldova, transmite MOLDPRES.
„Pe parcursul zilei, experții analizează gradul de pregătire a instituțiilor naționale pentru exercițiul de screening programat în luna octombrie 2025 și oferirea suportului necesar în procesul de aliniere la acquis-ul Uniunii Europene. Reprezentanții DG SANTE au apreciat eforturile depuse până în prezent și au subliniat angajamentul Comisiei Europene de a sprijini Republica Moldova în parcursul de aderare. Până în prezent, 90% dintre chestionarele aferente Capitolului 12 au fost completate, iar echipa ministerului a finalizat toate secțiunile care țin de competența sa”, explică MAIA.
În perioada următoare, autoritățile vor continua pregătirea prezentărilor tehnice, organizarea sesiunilor de simulare și consolidarea echipelor pentru fiecare subcapitol.
„Obiectivul comun este o reprezentare riguroasă și bine documentată în cadrul reuniunii bilaterale de screening”, rezumă sursa citată.
O misiune de experți europeni vor analiza progresele Republicii Moldova în combaterea corupției
La Bruxelles se desfășoară reuniunea de screening bilateral pentru Capitolul 28 „Protecția Consumatorului și Sănătate Publică”
Republica Moldova își intensifică eforturile de conectare la rețelele europene de transport
Ecologiștii din R. Moldova, instruiți privind armonizarea legislației chimice cu standardele UE
Viceprim-ministra, Cristina Gherasimov, pleacă din nou la Bruxelles: „Discutăm despre protecția consumatorilor și sănătatea publică”
Sesiune de simulări finale a prezentărilor de țară pentru screening-ul bilateral pe „Dreptul societăților comerciale”
Negocierile R. Moldova privind aderarea la UE avansează rapid. Viceprim-ministra Cristina Gherasimov: „BIE este locomotiva integrării”
EU Talks a ajuns în sud-estul Moldovei, la Căușeni: cetăţenii, interesați de transformarea ţării pe drumul european
Progresele înregistrate în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, discutate de viceprim-ministra Cristina Gherasimov cu locuitorii raionului Strășeni
Mai multe terenuri din Leova şi Cimişlia, transmise în proprietatea statului pentru construcția drumurilor naționale de importanță strategică
Trei morți și peste 30 de răniți în atacuri cu drone la Harkov
Fiscul va avea program de activitate extins în perioada recepționării declarațiilor privind impozitul pe venit de la persoane fizice
Dolarul scade cu 41 de bani
Președinta Maia Sandu a efectuat o vizită de lucru în raionul Briceni
METEO // Vineri revin ploile
Prim-ministrul Dorin Recean a discutat cu locuitorii din satul Roșcani, Anenii Noi
Încă o persoană a fost reținută în dosarul morții unei femei la un salon de frumusețe din capitală
Premierul Dorin Recean, la Conferința „Inteligența Artificială & Big Data”: „Să transformăm Republica Moldova în cea mai tehnologizată versiune a sa”
Moldova va adera la Convenția de la Haga privind obținerea de probe în străinătate
Peste 209.000 de apeluri au fost înregistrate la Serviciul 112 în luna martie. Ambulanța, cea mai solicitată
Dorin Recean la conferința privind inteligența artificială și big data: „Moldova are toate resursele necesare pentru a contribui la dezvoltarea și aplicarea tehnologiilor digitale”
Poșta Moldovei dezminte informațiile false privind un presupus anunț despre traducere contra cost pentru pensionari
Republica Moldova și UE intensifică dialogul în domeniul transporturilor pentru o conectivitate mai bună
Maia Sandu la Briceni: „Știm că mai avem multe de făcut pentru a îmbunătăți condițiile de trai în satele și orașele noastre, dar rezultatele din ultimii ani ne arată că Moldova este pe drumul cel bun”
Activitatea centrelor de tineret va fi supusă evaluării la fiecare cinci ani