ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ambasada SUA a susţinut reconstrucţia unui gimnaziu din Bălţi

12:27 | 10.11.2014 Categorie: Regiuni

Chişinău, 10 nov. /MOLDPRES/. La gimnaziul „A. Mateevici” din satul Elizavetovca, municipiul Bălţi, au fost finalizate lucrările de reparaţie a blocului alimentar şi sistemului de ventilare. Proiectul a fost realizat de Ambasada SUA în R. Moldova, cu susţinerea financiară a comandamentului forţelor armate americane în Europa, transmite MOLDPRES.

Amenajarea gimnaziului din Bălţi a fost coordonată personal de ambasadorul SUA la Chişinău, William Moser. „Sperăm ca noile condiţii confortabile create în această instituţie pe banii poporului american îi vor ajuta pe copiii de aici să obţină rezultate excelente la învăţătură”, a menţionat diplomatul. 

Potrivit viceprimarului de Bălţi, Alexandru Usatîi, pentru reconstrucţia gimnaziului s-a cheltuit aproape un milion de lei. „A fost reparat capital blocul alimentar, fiind instalate noi maşini de gătit cu un sistem modern de ventilare şi au fost renovate blocurile sanitare”, a subliniat viceprimarul, citat de portalul esp.md. 

La rîndul său, directorul gimnaziului, Valeriu Mărcăuţan, a remarcat că proiectul respectiv nu este primul realizat în comun cu misiunea diplomatică a SUA în ţara noastră, exprimîndu-şi încrederea că această colaborare va fi continuată.


img14000857

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!