ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova va primi 53 mln de euro din partea UE pentru dezvoltarea agriculturii

15:18 | 22.11.2014 Categorie: Economie

Chişinău, 22 nov. /MOLDPRES/. Republica Moldova va primi din partea Uniunii Europene în următorii trei ani 53 mln de euro pentru dezvoltarea agriculturii. Un anunţ în acest sens a făcut astăzi Vasile Bumacov, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, la o şedinţă festivă, consacrată Zilei Lucrătorului din Agricultură şi Industria Prelucrătoare, informează MOLDPRES.  

Bumacov a afirmat că anul acesta R. Moldova a exportat produse agricole în Irlanda, România, dar şi în unele ţări din Balcani. "S-a obţinut o roadă de circa 30 mlrd de lei (1,5 mlrd euro). Recolte foarte bune s-au înregistrat la sfecla de zahăr, grîu şi floarea-soarelui. În ciuda prognozelor pesimiste, anul acesta sectorul agroalimentar a înregistrat o creştere de 5 la sută. Pe parcursul anului, au fost date în exploatare 11 proiecte de irigare, fapt ce va contribui la sporirea calităţii produselor agroalimentare", a menţionat ministrul.

Prezent la eveniment, premierul Iurie Leancă a subliniat că "în fiecare zi avem semnale de prezenţă a produselor moldoveneşti pe pieţele europene. Vom face tot posibilul pentru a păstra pieţele existente şi a cuceri altele noi. Vom reveni şi pe piaţa rusă, dar cu alte produse, mai competitive", a asigurat şeful Cabinetului de Miniştri.  

De asemenea, Iurie Leancă a amintit că la iniţiativa Executivului, agricultura a fost declarată domeniu prioritar al economiei naţionale. "Sectorul agroalimentar contribuie la creşterea economiei şi la creşterea leului. Agricultura constituie un venit substanţial pentru o bună parte a populaţiei", a menţionat premierul, citat de MOLDPRES.   



img14001292

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!