ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

37 milioane de lei vor fi alocate pentru renovarea a cinci instituții de învățămînt din țară

10:17 | 17.06.2015 Categorie: Societate

Chişinău, 17 iun. /MOLDPRES/. Ministerul Finanțelor va aloca peste 37 milioane de lei pentru lucrări de renovare a cinci instituții de învățămînt general din țară. O decizie în acest sens a fost aprobată în ședința de ieri a Guvernului, informează MOLDPRES.

Potrivit Hotărîrii, vor fi reparate Liceul Teoretic „Meșterul Manole” din Căușeni, gimnaziul „Alexandru cel Bun” din comuna Vărzărești, raionul Nisporeni, liceul teoretic „V. Pîrvan” din comuna Gotești, Cantemir, liceul teoretic „Vasile Anestiade” din Sărătenii Vechi, raionul Telenești, și liceul teoretic din satul Țibirica, raionul Călărași.

Aceste instituții vor beneficia de reparația și izolarea termică a acoperișului și pereților, a sistemului de ventilare, construcția unei cazangerii autonome pe gaze naturale, renovarea sistemului interior de canalizare a blocurilor sanitare și a rețelelor exterioare de canalizare, reabilitarea rețelelor electrice în blocurile sanitare etc.

Printre criteriile de selectare a școlilor respective se numără perspectiva școlii și a localității, managementul procesului educațional, reușita școlară și gradul de implicare a administrației școlare și a părinților.

Renovarea școlilor se înscrie în proiectul „Reforma învățămîntului în Moldova”, implementat de Ministerul Educației cu sprijinul Băncii Mondiale. La prima etapă au fost selectate cele cinci școli. În total, vor beneficia de finanțare 20 de instituții de învățămînt. Bugetul total al proiectului este de 40 milioane de dolari.   

(Reporter C. Russu, editor A. Răileanu)

img15004120

 

 
Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!